VW-pomo Müller painostaa koko konsernia muutokseen – vastarinnasta huolimatta

31.08.2016 | Max Lange
VW-pomo Müller painostaa koko konsernia muutokseen – vastarinnasta huolimatta

VW Groupin toimitusjohtaja Matthias Müller puskee rohkeita uudistuksia läpi yhtiön sisäisestä vastarinnasta huolimatta, kertoo Automotive News Europe.

Müllerin mukaan rohkeat uudistukset tulevat kantamaan hedelmää 2–3 vuoden kuluttua. Müller ei halua tuudittautua siihen, että päästöskandaalin myötä paljastuneet ongelmat häviävät ajan kuluessa. Sen sijaan hän haluaa muuttaa koko yrityksen kulttuuria sekä painottaa tulevaisuudessa entistä enemmän teknologiaa.

Automotive News Europen mukaan VW:lla on käynnissä peräti 60 sisäistä projektia, joiden on tarkoitus uudistaa saksalaista autojättiä tulevaisuuden varalle. Yksi tärkeimmistä muutoksista on saada kaikki konsernin 12 automerkkiä puhaltamaan yhteen hiileen, eikä kilpailla keskenään.

Müllerilla on paljon vaikeuksia edessään muuttaa yrityskulttuuria peräti 610 000 työntekijän yrityksessä. VW:n sisällä monella eri taholla on omat intressit, ja kaikki eivät välttämättä pidä tulevista muutoksista. VW haluaisi vähentää työpaikkoja, mutta vahvat työmarkkinajärjestöt ovat kärkkäästi estämässä tätä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Müller tietää myös, että VW on tällä hetkellä koko maailman tähtäimessä, monien kritisoitavana. Hän toivoisi, että skandaali päättyisi lopulta hyvin – tietäen kuitenkin, että se tulee saksalaisjätille armottoman kalliiksi. Tällä hetkellä VW on korvamerkinnyt päästöskandaalin takia rahoja peräti 17,8 miljardia euroa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.