Yle: Syy Sunny Car Centerin rahoitusvaikeuksiin selvisi

14.08.2014 | TL-verkkotoimitus
Yle: Syy Sunny Car Centerin rahoitusvaikeuksiin selvisi

Hämeenlinnaan kaavailtu autokaupan jättikeskus Sunny Car Center ei saanut määräaikaan mennessä tarvittavaa rahamäärää kokoon maa-alueen ostoa varten.

Rahoitusvaikeuksien syyksi on paljastunut epäily sijoittajan rahanpesuaikeista, kertoo Yle Häme.

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma vahvistaa Ylelle Zambian Watchdog -julkaisun tiedot varojen jäädyttämisestä.

Autokauppahankkeen rahoittajaksi oli lähtemässä Sambian valtion varojen kavalluksesta epäillyn ex-presidentin leski, jonka varat on nyt jäädytetty lontoolaisessa pankissa.

Brittiläinen tuomioistuin totesi 2000-luvulla Sambian entisen presidentin Frederick Chiluban kavaltaneen Sambian varallisuutta kymmenien miljoonien eurojen verran. Sambiassa vastaavat syytteet kaatuivat. Myös kavallettujen varojen kätkemisepäilyt Sunny Car Centerin rahoittajaksi kaavailtua presidentin leskeä kohtaan kumottiin, mutta rahoja ei ole koskaan löydetty.

Sunny Car Center odottaa oikeuden päätöstä varojen siirron laillisuudesta, ja viranomaiset ovat Ylen tietojen mukaan selvittäneet pitkin kesää voidaanko varoja siirtää Suomeen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ritaluoman mukaan hankkeen rahoittajia on myös muita, ja Sambiasta kaavailluilla noin 35 miljoonalla eurolla oli tarkoitus aloittaa autokaupan rakentaminen.

Sunny Car Center sai Hämeenlinnan kaupunginhallitukselta lisäaikaa tonttikaupan maksamiseen rahoituskuvioiden vaikeuduttua. Alkuperäinen aikaraja umpeutui heinäkuun alussa.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.